Routine
‘Ik merkte dat als ik door de supermarkt liep, er bijna elke week precies hetzelfde in mijn mandje lag. Het was zo lekker makkelijk. Elke week was het pasta, soep, pizza en AVG’tjes. Op een gegeven moment begon me op te vallen dat ik aan het aankomen was. Achteraf niet echt verrassend, maar op het moment snapte ik er niks van. Zó ongezond at ik toch niet, dacht ik. Bovendien was ik dus ontzettend moe aan het einde van de dag.’
Begeleiding
‘Via mijn moeder kwam ik terecht bij A love 4 Health. Zij was hier ook geweest, met mooie resultaten. Ik zag hoe ze afviel en haar zelfvertrouwen terugkreeg. Dat inspireerde mij om ook langs te gaan. Baadt het niet, dan schaadt het niet, dacht ik. Ik leerde dat het helemaal niet goed is om hetzelfde te eten, omdat ik hartstikke veel voedingsstoffen misliep. Je kunt je wel voorstellen dat er niet veel groente en fruit in mijn dagelijkse voeding zat verwerkt, haha. Ik kwam erachter dat wat ik at, dat me dat helemaal niet verzadigde. Door bewuster met mijn voeding bezig te zijn, ontdekte ik dat ik een gigantische snoepkont was. Na het eten zat ik na een uur alweer aan de chips. Ik lunch meestal om 13.00 uur, maar heb om 11.00 uur alweer honger na het ontbijt.’
Niet straffen, maar genieten
‘Er zijn nog steeds dagen waar ik helemáál geen zin heb om eten te koken. Ik heb ook geleerd dat dat heel normaal is en tik mezelf er ook niet langer voor op de vingers. Er is niks mis met zo nu en dan ‘valsspelen’. Zo nu en dan ben ik nog net zo gek op mijn pizza, alleen geniet ik er nu veel meer van. Het is iets speciaals, in plaats van onderdeel van die oude, vastgeroeste routine.’
Samira zat vast in een eetroutine
Begeleiding
‘Via mijn moeder kwam ik terecht bij A love 4 Health. Zij was hier ook geweest, met mooie resultaten. Ik zag hoe ze afviel en haar zelfvertrouwen terugkreeg. Dat inspireerde mij om ook langs te gaan. Baadt het niet, dan schaadt het niet, dacht ik. Ik leerde dat het helemaal niet goed is om hetzelfde te eten, omdat ik hartstikke veel voedingsstoffen misliep. Je kunt je wel voorstellen dat er niet veel groente en fruit in mijn dagelijkse voeding zat verwerkt, haha. Ik kwam erachter dat wat ik at, dat me dat helemaal niet verzadigde. Door bewuster met mijn voeding bezig te zijn, ontdekte ik dat ik een gigantische snoepkont was. Na het eten zat ik na een uur alweer aan de chips. Ik lunch meestal om 13.00 uur, maar heb om 11.00 uur alweer honger na het ontbijt.’
Niet straffen, maar genieten
‘Er zijn nog steeds dagen waar ik helemáál geen zin heb om eten te koken. Ik heb ook geleerd dat dat heel normaal is en tik mezelf er ook niet langer voor op de vingers. Er is niks mis met zo nu en dan ‘valsspelen’. Zo nu en dan ben ik nog net zo gek op mijn pizza, alleen geniet ik er nu veel meer van. Het is iets speciaals, in plaats van onderdeel van die oude, vastgeroeste routine.’