Salades

 

Tonijnsalade

Tonijnsalade

Ingrediënten:                                                                                                        

Blikje tonijn op water, snuf paprikapoeder, snuf chilipoeder, snuf Keltisch zeezout, 2 theelepels Belgische mayonaise (zonder suiker), appel, tomaat, 1/3 komkommer, augurk, stronkje witlof, 8 olijven, hand verse spinazie.

Bereiden:

Open het blikje tonijn en knijp het water eruit. Doe de tonijn in een schaal en voeg hieraan de paprikapoeder, chilipoeder, Keltisch zeezout en mayonaise aan toe. Meng dit goed door elkaar.

Snijd de appel, tomaat en komkommer in blokjes. Snijd de augurk in stukjes. Snijd de witlof in halve ringetjes. Voeg dit allemaal toe aan de tonijn, samen met de olijven en spinazie. Meng alles nog een goed door elkaar.

Heerlijk als lunch en makkelijk mee te nemen naar het werk!

 

Gemengde salade

Gemengde salade

Ingrediënten:

Flinke hand spinazie, 1/4 ijsbergsla, wortel, stronkje witlof, 1/4 komkommer, tomaat, rode paprika, kiwi, augurk, 8 zilveruitjes, 6 olijven, 2 hard gekookt eieren.

Voor de dressing: eetlepel volle Griekse yoghurt, teen knoflook, snuf Keltisch zeezout, paar takjes verse peterselie.

Bereiden:

Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Rasp de wortel, snijd de witlof in halve ringetjes. Snijd de komkommer, paprika, kiwi in blokjes. Snijd de augurk fijn. Pel de eieren en snijd in vieren. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een schaal.

Maak vervolgens de dressing in een klein schaaltje. Doe hierin eerst de yoghurt, pers hier een teen knoflook in uit. Voeg dan het zout toe en knip de peterselie boven het schaaltje fijn. Meng alles.

Als je de salade direct gaat eten doe je de dressing er direct bij. Neem je de salade mee of ga je deze op een later tijdstip eten, doe de dressing dan pas vlak voor het eten door de salade. Zo blijft alles lekker knapperig.