Diner

 

Lettuce eat taco's

 

Lettuce eat taco's

Ingrediënten:

Voor de paprikasalsa: klontje kokosolie, 2 uien, 2 tenen knoflook, rode peper, 2 rode paprika's, scheutje water, scheutje appelazijn.

Voor de taco's: 250 gram gehak, 2 tenen knoflook, eetlepel ras el hanout, volle theelepel chilivlokken, klontje kokosolie, blik kidneybonen, 1/3 komkommer, flinke tomaat, scheutje appelazijn, scheutje olijfolie, paar bladeren romanasla, (voor de liefhebber wat geraspte kaas).

Bereiden:

Maak eerst de paprikasalsa: snipper de uien en hak de knoflook en rode peper fijn. Snijd de paprika's in kleine blokjes. Smelt een klontje kokosolie (of kokosvet, want het smelt pas boven de 25 graden). Bak hierin eerst de uien, voeg daarna de knoflook en peper toe en dan pas de paprika's. Voeg een scheutje water toe dat alles net onder staat en laat 10 minuten met de deksel op de pan garen. Haal dan de pan van het vuur en doe een scheutje appelazijn door de salsa.

Voor de taco's: Meng het gehakt met de knoflook, ras el hanout en chilivlokken. verhit een klontje kokosolie en rul hierin het gehakt. Open het blik kidneybonen en doe de inhoud in een vergiet en spoel onder de koude kraan af. Als het gehakt gaar is kunnen de kidneybonen erbij en verwarm het geheel. Snijd intussen de komkommer en de tomaat in kleine blokjes en voeg een scheutje appelazijn en olijfolie toe. Meng dit even met elkaar.

Leg een mooi blad romanasla op een bord. Schep hierop het gehakt met de kidneybonen, hierop een schep van de paprikasalsa en vervolgens een schep van de komkommer en tomaat. Voor de liefhebber kan er wat kaas overheen geraspt worden.

Een heerlijk fris gerecht, extra smakelijk op een warme dag!